We leven in een continu innoverende wereld. De arbeidsmarkt verwacht dan ook dat jongeren helemaal op de hoogte zijn van de nieuwste kennis en vaardigheden. Dezelfde jongeren en bedrijven die potentiƫle werknemers in hen zien verwachten dat mbo opleiders het onderwijs hierop afstemmen. Hierdoor dienen docenten ook op de hoogte te zijn van de nieuwste kennis en vaardigheden. Nu rest de vraag: welke mbo opleiding heeft toekomst?

De toekomst

Nieuwe technologieƫn, waaronder big data, mixed reality en robotica zullen steeds vaker worden meegenomen in het onderwijsproces.

Door beschikbare gegevens op de juiste manier in te zetten kan elke leerling op zijn eigen manier en tempo leren. Dit noemen we ook wel gepersonaliseerd leren en zal in de toekomst steeds vaker voorkomen. Een andere technologie – mixed reality – kan gebruikt worden om praktijklessen nog realistischer te maken. Dit maakt de les interessanter voor leerlingen. 

Kans op een goede baan

Voor jongen is de kans op een goede baan afhankelijk van het mbo diploma, de vakrichting en het niveau dat zij hebben behaald. De kans op een goede baan ligt het hoogst voor leerlingen met een mbo diploma van een technische opleiding. Daarnaast is het diploma van een niveau 3 of 4 opleiding geschikter dan dat van een opleiding niveau 2 of 3.

Meer interessante studiekeuzehulp artikelen lezen? Bekijk dan direct het overzicht.