Je hebt de mogelijkheid een studenten ov-kaart aan te vragen wanneer je een voltijd mbo opleiding volgt en minimaal 18 jaar oud bent. Ook personen zonder de Nederlandse nationaliteit kunnen een studentenreisproduct aanvragen. Er zijn wel een aantal nationaliteitsvoorwaarden verbonden voor het aanvragen van een studentenreisproduct.

Is het studentenreisproduct voor mbo studenten gratis?

Voor studenten die een mbo niveau 1 of mbo niveau 2 opleiding volgen is het studentenreisproduct gratis. Voor studenten die een mbo niveau 3 of -niveau 4 opleiding volgen wordt het studentreisproduct aangeboden met als voorwaarde dat de student de opleiding binnen 10 jaar afrond. Rond de student de opleiding binnen 10 jaar af wordt de schuld kwijtgescholden. Rond de student de opleiding niet binnen 10 jaar af, dan moet hij of zij het bedrag terugbetalen.

Hoe lang heb je recht op reisvergoeding?

Voor studenten die een mbo niveau 1 of -niveau 2 opleiding volgen geldt het studentenreisproduct zolang als hij of zij ingeschreven staat op dit niveau. Voor studenten die een mbo niveau 3 of -niveau 4 opleiding volgen geldt een periode van maximaal 7 jaar. Heb je al eerder gebruik gemaakt van een studentenreisproduct, dan wordt deze periode afgetrokken van de 7 jaar.

Meer interessante studiekeuzehulp artikelen lezen? Bekijk dan direct het overzicht.