Technicus mechatronica systemen – Niveau 4

Niveau 4 4 jaar

Wat doe je in dit beroep?

Als technicus mechatronica systemen werk je in een sector waar drie vakgebieden bij elkaar komen: metaal, elektrotechniek en besturingstechniek. Je hebt te maken met producten waarbij al deze vakgebieden een rol spelen. Voorbeelden zijn tandartsstoelen en kopieermachines. Maar het kan ook gaan om machines voor de industrie die bijvoorbeeld auto’s in elkaar zetten of voedselproducten inpakken.

Als mechatronicus ontwerp en bouw je nieuwe apparatuur en bedenk je hoe je bestaande apparatuur kunt verbeteren. Je programmeert besturingssystemen en onderhoudt en repareert mechanische systemen. Je werkt zelfstandig of in een team. Ook kan het voorkomen dat je collega-technici aanstuurt. Het kan gebeuren dat je naar India of Japan moet om daar een machine te repareren of in elkaar te zetten!

Is dit iets voor mij?

Heb jij technisch inzicht en lijkt het je leuk om nieuwe technische oplossingen te bedenken? Dan is het trainee programma Technicus Mechatronica Systemen iets voor jou! Dit traject is vooral geschikt voor havisten en/of studenten die uitvallen, of ongediplomeerd uitstromen van het hbo.

Wat leer je tijdens de opleiding?