Monteur elektrotechnische systemen – Niveau 2

Niveau 2 2 jaar

Monteur elektrotechnische systemen

Als monteur elektrotechnische systemen maak je onderdelen voor elektrotechnische producten zoals testunits en besturingskasten. Bij een complex systeem gaat het ook om bedraden, aansluiten en testen. Je werkt veel bij het bedrijf zelf, maar het kan voorkomen dat je ook op locatie, bij de klant, aan de slag moet. Je werkt zelfstandig of in teamverband in een werkplaats bij een bedrijf om producten met hoge kwaliteit af te leveren. Dit is een interessant werk-leer-traject met veel technische uitdagingen.

Wat zijn de startvoorwaarden?

Om te starten met de opleiding verspaningstechnoloog dien je tenminste aan één van de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Diploma vmbo: basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
  • Diploma entreeopleiding (niveau 1)
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Check altijd even bij het opleidingsinstituut wat de exacte voorwaarden voor toelating tot de opleiding zijn. Dit kan namelijk per opleider verschillen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding is een BBL opleiding. Dit betekent dat je 4 dagen per week praktijkervaring opdoet bij een erkend leerbedrijf. Dit bedrijf bevindt zich in een relevante branche en sluit aan bij jouw wensen. Ook volg je 1 dag per week les op school.

Erkend leerbedrijf

Voordat je met de opleiding start ga je eerst zelf op zoek naar een erkend leerbedrijf. Alle informatie die jij nodig hebt over een erkend leerbedrijf vindt je in het volgende artikel.

Welke vakken krijg je

Tijdens de opleiding volg je minimaal de volgende vakken:

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenen
  • Loopbaan en burgerschap

Naast vaste vakken volg je ook keuzevakken. Met keuzevakken kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

Vervolgopleiding

Het diploma monteur elektrotechnische systemen behaald? Leer dan door op niveau 3. De opleiding eerste monteur elektrotechnische systemen brengt je kennis naar een hoger niveau.

Bekijk in de onderstaande map het aantal aanbieders van deze opleiding en waar zij gevestigd zijn.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Deze opleiding volg je bij .