OBM Midden Nederland Kevin Nijholt

Kevin Nijholt Utrecht, 23

Interview.

 • Wat is de naam van de opleider?

  OBM Midden Nederland.

 • Wat is je naam?

  Kevin Nijholt.

 • Wat is je leeftijd?

  Ik ben 23 jaar oud.

 • Hoe zou je jezelf omschrijven?

  Ik zou mijzelf omschrijven als een enthousiast en leergierig persoon.

 • Wist je voordat je aan de opleiding begon wat je kon verwachten?

  Ik heb mijzelf goed leren kennen tijdens de opleiding Mechatronica niveau 2 en 3. Inmiddels heb ik een voorkeur voor elektrisch ten opzichte van mechanisch. Mijn docent Patrick van der Heyden heeft hierin een grote rol gespeeld. Hij was de beste docent die ik mij kon wensen. Iedereen mocht in z’n eigen tempo werken. Eigen initiatief nemen werd ook zeer op prijs gesteld.

 • Wat ben je gaan doen na het behalen van je diploma?

  Ik ben na het afronden van mijn opleiding bij Lutec blijven werken. Ik ben een zeer gedreven persoon en ervaar nu zelf hoe het is om praktijkopleider te zijn. Momenteel begeleid ik twee BBL mechatronica leerlingen: Ronald Visser (niveau 3 - laatste jaar) en Nick de Keijzer (niveau 3 - 2e jaar).

  Ik werk voornamelijk op mijn eigen manier, maar val nog wel eens terug op de periode dat ik zelf leerling was en de ervaring die ik heb opgedaan. Toen ik 10 jaar oud was knutselde ik al vaak met lampjes en dergelijken. Met een vader in de hydrauliek als klankbord leer ik nog steeds heel veel op het gebied van elektrotechniek en software.

 • Zou je wat kunnen vertellen over het bedrijf waar je momenteel werkt?

  Lutec adviseert en levert apparatuur en installaties voor industriële ventilatie en afzuigsystemen. Het is een bedrijf waar je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen.

  Inmiddels ben ik leider van een eigen elektrotechniek afdeling waar ik 4 personen aanstuur. Ook voor de monteurs in de buitendienst doe ik een stuk werkvoorbereiding. Ook ben ik sinds kort begonnen met de bouw van panelen; van tekenen tot schakelkasten maken tot technisch ontwerp van softwarekasten tot het maken van stroomberekeningen.

  Ik zou me graag blijven ontwikkelen en groeien bij Lutec door bijvoorbeeld het maken van schakelkasten, maatwerk en Plug&play. Maar ook minder standaard eigen producten. Hiernaast meer storingen op afstand verhelpen door middel van remote access en een stuk financiële verantwoordelijkheid voor mijn eigen projecten.

Lees meerVerberg
Naar opleiding
Of bekijk de opleider

Meer interviews meer leerlingen.

Stan Castelijns

Pascal Loomans

Emily Brouwer

Mitch Habraken

Lennard van Putten

Sharon Stevens

Walter Nieboer