OBM Midden Nederland Technicus mechatronica systemen – Niveau 4

Joëlle Petri Midden Nederland, 23

Interview.

 • Wat is de naam van de opleider?

  OBM Midden Nederland.

 • Wat is je naam?

  Joëlle Petri.

 • Wat is je leeftijd?

  Ik ben 23 jaar oud.

 • Hoe zou je jezelf omschrijven?

  Ik ben een avonturier. In mijn vrije tijd ben ik lid van Springend Nederland. Hierdoor ben ik regelmatig in het buitenland met mijn vriend om parachute te springen. Van uitstapjes in België en Duitsland tot een winter lang springen in Australië en een duo sprong in de meivakantie in Kroatië. Ik heb een mooi leven!

 • Hoe ben je op deze opleiding terecht gekomen?

  Nadat ik het gymnasium heb afgerond en zelfs nog een paar maanden een universitaire studie pedagogische wetenschappen heb geprobeerd, kwam ik tot de conclusie dat leren mij weliswaar makkelijk afgaat, maar dat mijn passie hier niet ligt.

 • Waar ligt je passie wel?

  Mijn passie ligt duidelijk in de praktijk, in de techniek. Ik ben zelf achter mijn passie gekomen en niet via mijn ouders of familie. Mijn vader kan nog geen Ikea kastje in elkaar zetten. Ik snap echt niet waarom zo weinig meiden kiezen voor techniek. Er is zo veel verschillende mogelijkheden binnen de techniek. Van licht tot zwaar werk. Er liggen voor iedereen mogelijkheden en kansen.

 • Hoe ben je in de techniek beland?

  Ik heb via via gesolliciteerd bij Vlastuin Rolling Equipment. Als zij-instromer kwam ik via deze organisatie met OBM in contact. Johan Kesting is mijn praktijkopleider. Hij is zelf een oud-leerling van het ROC MN. Ik heb een goede band met hem. Hij weet precies in hoeverre theorie en praktijk op elkaar aansluiten binnen de techniek.

 • Wat zou je graag verbeterd zien worden aan de opleiding die je volgt?

  Ik zou graag willen dat de school de onderwerpen die aan bod komen tijdens mijn examens en eindopdracht eerder inzichtelijk maakt. Dan kan ik mijn op mijn werk vast wat voorbereidend werk verrichten.

 • Wat vind je fijn aan de opleiding die je volgt / het werk dat je doet?

  Ik houd van hard werken en geniet van de werkomgeving waar ik mij in bevindt.

 • Wat vindt je minder fijn aan de opleiding die je volgt / het werk dat je doet?

  Ik houd niet van groepjesvorming en vriendjespolitiek..

 • Wat voor soort werkzaamheden voer je uit op je werk?

  Bij Vlastuin Rolling Equipment houd ik mij bezig met de assemblage Dit betekent dat ik het chassis van een vrachtwagen ombouw tot een kant en klare trailer. Iedereen bij Vlastuin krijgt een kans. Ieder op zijn eigen niveau. Het is aan de persoon zelf om deze kans met beide handen aan te grijpen. Ik ben bij Vlastuin Rolling Equipment de enige vrouw. Dat vind ik helemaal geen probleem. Laatst kreeg ik een chassis op mijn duim kreeg, waardoor ik nu met een gebroken duim aangepast werk moet doen. Ik kan niet wachten tot ik weer volledig aan het werk kan.

 • Wat vind je belangrijk aan het werk wat je doet?

  Voor mij persoonlijk is maatschappelijke relevantie erg belangrijk; Waar doe je het voor? Wat maak je voor mooie dingen? Lever je een bijdrage aan duurzaamheid? Hoe maak je slimme oplossingen? Vlastuin Rolling Equipment werkt voornamelijk voor de transport sector. Het commerciële aspect hier achter is niet aan mij besteed. Ik zet gewoon liever elke dag trailers in elkaar. Dagelijks worden 6 tot 8 trailers in elkaar gezet in een team van circa 40 tot 50 collega’s van de afdeling logistiek en productie.

 • Wat wil je andere meiden aanraden?

  Voor meiden is de kans op een baan belangrijker dan geld verdienen. En die banen zijn er volop. Er ligt dan ook een wereld voor hen open in de techniek. Door mijn verhaal hoop ik hen te inspireren.

Lees meerVerberg
Naar opleiding
Of bekijk de opleider

Meer interviews meer leerlingen.

Stan Castelijns

Pascal Loomans

Emily Brouwer

Mitch Habraken

Kevin Nijholt

Lennard van Putten

Sharon Stevens

Walter Nieboer